Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Guldsmeden har vi tre skønne køkkenmedarbejdere, som hver dag laver lækker, økologisk mad til os. Nina og Sanaa er i køkkenet i Guldsmeden på Nørrebro, Nanna passer køkkenet i vores udflytter, Ryttergården.

Vores køkken er en naturlig del af hverdagen. Både fordi det ligger centralt, lige ud til vores alrum, og har luger, så børnene kan stikke hovedet ind, hvis de skal hente noget mad. Og fordi vores køkkenpersonale spiller en aktiv rolle i børnenes viden om mad og udvikling af deres madmod.

Vi har mange køkkenaktiviteter i huset, hvor børnene er med. Det er for eksempel, når alle børn er med til at bage luciaboller til vores årlige luciafest. Eller når vi, som afslutning på vores temauge om efteråret, bager efterårskager med æbler, vi selv har plukket. 

Vi har ikke en sukkerpolitik i Guldsmeden. Vi sidestiller sukker med andre krydderier og smagsforstærkere. Vores personalet er opmærksomme på brugen af sukker og følger fødevarestyrelses anbefalinger. 
- sukker bruges velovervejet i køkkenet som krydderi i forbindelse med tilsmagning eller syltning.
- Kage, syltning eller andet indeholdende sukker kan indgå i det pædagogiske indhold. Det kan eksempelvis være en pædagogisk aktivitet at koge vores gen syltetøh, koge en mælkebøttesirup i Ryttergården eller bage kage med sine venner. 
- til jul får børnene æbleskiver med syltetøj, risengrød med kanelsukker. pebernødder eller lignende. 
- Til fastelavn kan der serveres fastelavnsboller med farvet glasur

Vi vil, at børn i Guldsmeden skal være nysgerrige på den mad, de får serveret: Hvor den kommer fra og hvem der laver den, og vi lægger også vægt på, at de har kendskab til forskellige madkulturer.

Ugemenu

Nedenfor kan I se et eksempel på en af vores ugemenuer: 

Mandag: Linsesuppe med skyr og brød

Tirsdag: Kartoffelgratin med råkost og brød

Onsdag: Pasta med kødsovs

Torsdag: Fisk med stegte kartofler, remoulade og blomkålssalat

Fredag: Smør-selv rugbrød med karry-hummus, æggesalat, æble-/selleriråkost, agurk og avocado